כל בעל עסק ישר והגון דואג לשלם את המיסים שלו בזמן. אך למרבה הצער, בעולמנו קיימים גם בעלי עסקים אחרים הפועלים בדרכים לא ישרות. הם מנצלים את תמימות הלקוחות, הספקים ואף העובדים שלהם על מנת להימנע מתשלומי מיסים. היום רשויות המס וגם המשטרה יודעות על התרמיות האלה. אך אנחנו כבעלי עסקים ואנשים פרטיים צריכים להיזהר יותר.
כך מעלימים מס
עדיין לא מכירים את השיטות השונות להעלמת מס? הרי הן לפניכן:
• קבלת תשלום במזומן בלי להצהיר עליו - זוהי השיטה הנפוצה ביותר! מקבלים כסף מזומן מלקוח ולא מוסרים לו כנגד חשבונית מס / קבלה. משרד האוצר יצא עם הנחיה להגביל את כמות הכסף המזומן שמותר לקבל בעסקה, אבל מהרצון שהחוק יתממש ועד יישומו בפועל המרחק עדיין גדול מאוד.
• הכספומט הסורר – מכירים את הכספומט שעומד בפתחן של חנויות ופיצוציות? ובכן, ישנם בעלי עסקים שמנצלים אותם כדי להעלים מס. וכך זה עובד: בעל העסק רוכש מכונה מחברה חוקית אשר מבצעת את הסליקה. חברה זו גובה את העמלה מהלקוח ומזכה את חשבון הבנק. העניין הוא שגורמים מפוקפקים פונים לבעלי העסקים ומציעים להם להעביר את כספיהם לבנק, ובתמורה לכך הם יקבלו את המכונה.
• סכומי כסף גבוהים בסחר חוץ – בעלי עסקים שיש להם עסקים רווחיים במיוחד, עלולים לבצע תרמיות באמצעות סחר חוץ. כך למשל, הם יכולים לרכוש סחורה ממדינה במזרח הרחוק ולבקש מהספק להוציא חשבונית על סכום כפול מזה ששולם בפועל. לאחר מכן, בעל העסק מחזיר את מחצית הסכום וכך גם את הסחורה, ומדווח לרשויות המס על כל הסכום על מנת לקבל החזר מס גבוה יותר.
• הפקת חשבוניות פיקטיביות – ישנם בעלי עסקים שנוהגים להפיק חשבוניות פיקטיביות. כך למשל, עסק יכול לקנות חשבונית מחברה שנמצאת בהפסדים, ולהגיש בשמה את החשבוניות לרשויות המס.
• שימוש בכרטיסים נטענים – אותם כרטיסי אשראי שאפשר לקנות בדואר ולהשתמש בהם לקניות בטוחות יותר באינטרנט או לתת לבני נוער שעדיין אין להם כרטיס אשראי. כרגע כרטיסים אלה מוגבלים לסכום של כ-1,000 שקלים. ישנם בעלי עסקים שקונים כמה כרטיסים נטענים, לשלם באמצעותם ולא לדווח על כך לרשויות המס.
אלה רק כמה מבין שיטות הרמייה השונות הקיימות היום. העונש על העלמת מס צפוי להגיע לעשרות אלפי שקלים ואף למאסר בפועל של כ-7 שנים. על כן, חשוב לשמור על החוק ולהיצמד לכללים.
רמי ברכה שירותי מיסוי - יועץ מס מוסמך וחשב בכיר
טלפון: 08-992-9982
פקס: 077-207-2040